Werkplaats afspraak

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Uw email:

Vraag/opmerking:

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Tijdstip:

Uw naam:

Uw email:

Nieuwsbrief

Handelsoorlog EU-USA: motoronderdelen mogelijk veel duurder

In een nieuw hoofdstuk van de voortdurende handelsoorlog tussen de Europese Unie en de USA, heeft Europese handelscommissaris Cecilia Malmström een lijst opgesteld met artikelen die voor een verhoging van invoerrechten tot wel 100% in aanmerking komen. Op de lijst komen ook onderdelen voor motorfietsen en bromfietsen voor, waarop extra importheffingen voogesteld worden. Hiermee wil Europa de Verenigde Staten straffen voor het geven van subsidies aan vliegtuigbouwer Boeing, waarmee volgens wereldhandelsorganisatie WTO het Europese Airbus onrechtmatig door de Amerikaanse overheid is benadeeld. De extra importbelasting moet dit voordeel tot een waarde van 12 miljard dollar rechttrekken. Dit meldt de FEMA (Federation of European Motorcyclists’ Associations) vanuit Brussel. 

Eerder was er al ruzie tussen de EU en de USA over de internationale handel in staal, waarop Malmström al 25% extra invoerrechten invoerde voor Amerikaanse motorfietsen

Op de voorlopige lijst van goederen die voor deze extra heffing in aanmerking komen, worden onderdelen voor motorfietsen en bromfietsen (“mopeds”) in een paar gevallen uitgezonderd, maar een aantal ervan ook weer expliciet genoemd. Op de lijst voor extra importbelasting staan remmen, versnellingsbakken, wielen, uitlaten, koppelingen en onderdelen daarvan, plus een ruim in te vullen categorie “onderdelen en accessoires”. Overigens is het wel zo dat ook van de Amerikaanse merken al een groot aantal producten buiten de USA zelf worden geproduceerd, die kunnen mogelijk op die manier aan de extra invoerrechten ontsnappen. 

 

Klik hier om het hele bericht te lezen.

 

Bron: Nieuwsmotor.nl